Storitve ~ Zdravljenje zob in dlesni

Za zdravje zob je treba dobro skrbeti. Pomagamo vam, da izgubite strah in se lažje odpravite k zobozdravniku. Ob uporabi lokalne anestezije so posegi neboleči in manj neprijetni. S sodobnimi aparaturami in materiali je delo tudi hitrejše in prijetnejše za pacienta. Uporabljamo laserski diagnostični aparat kavo diagnodent pen, ki omogoča odkrivanje kariesa na težko dostopnih mestih in v začetni fazi. Redno obiskujte zobozdravnika, kontrole so priporočljive enkrat na leto, saj se s tem izognete marsikateremu neugodnemu zapletu.

 • Estetske zalivke

  Estetske zalivke

  Poleg navadnih amalgamskih zalivk delamo večinoma bele estetske zalivke. Na voljo imamo sodobne materiale, ki se odlikujejo po visoki estetiki in obstojnosti in zahtevajo manjše odnašanje zobovine, ko oblikujemo prostor za zalivko. Uporabljamo jih pri zdravljenju kariesa, zamenjavi starih obrabljenih zalivk, pri sanaciji poškodovanih ali odkrhnjenih zob.

 • Paradontologija

  Paradontologija

  Krvaveča dlesen, odmik dlesni, bolečine in majavost zob so značilni znaki, ki jih pacienti zaznajo, ko je prizadeta dlesen oz. paradoncij. To je lahko začetna ali napredovalna bolezen. Ob začetni bolezni so težave lahko različne, hujši znak so na primer krvavenje ali bolečine, ali pa pacient niti ne zazna, da je kaj narobe. Pri tem je dlesen stalno dražena, in če se ne začne zdravljenje, lahko preide v napredovalo obliko, v kateri propada tkivo podpornega aparata zoba – paradoncija, in kost okoli zoba. S tem je zob vedno slabše vpet v kost. Znak, ki se pojavi, je majavost zoba. Z zdravljenjem pri zobozdravniku in skrbni higieni se lahko bolezen ustavi oz. zelo upočasni njeno napredovanje.

 • Zdravljenje zobnih kanalov

  Zdravljenje zobnih kanalov

  Vnetje, ki se lahko razvije v območju zobne pulpe, je treba sanirati. Postopek zdravljenja zahteva nekaj obiskov zobozdravnika. Zakaj se lahko vname zobna pulpa (področje živca) in zakaj lahko pulpa odmre? Razlogov je več: karies krone zoba, ki se razširi v globino do območja pulpe; poškodba oz. zlom zoba; udarec v zob; posegi na zobu. Na prvem obisku se z endodontskimi posegi kanali zobnih korenin očistijo in napolnijo z zdravilom oz. dokončno hermetično zaprejo. Pri naslednjem obisku se na zobu izdela zalivka. Če je krona toliko uničena, da zalivke ni mogoče izdelati, se naredita zatiček in prevleka. Pred posegom in po njem naredimo Rtg-posnetek na stolu v ordinaciji.