Storitve ~ Otroško zobozdravstvo

Sestavni del vzgoje otrok je navaditi otroka, da redno hodi k zobozdravniku, in ga naučiti osnove ustne higiene. Redni obiski bodo tudi zmanjšali strah pred zobozdravnikom, otrok pa bo imel urejene zobe. Z osnovami ustne higiene želimo otroka naučiti, kako, kdaj in kolikokrat naj si umiva zobe. Tesno sodelujemo s starši. Kontrolo pri zobozdravniku svetujemo vsakih šest mesecev.

 • Estetske zalivke

  Estetske zalivke

  Tudi na mlečnih zobeh lahko delamo estetske zalivke. Zalivke so bele ali barvne in iz sodobnih materialov. Zahtevajo manj brušenja zoba in nudijo lepši videz. Pri izdelavi zalivk poskušamo delati čim manj boleče in hitro, saj se otroci ravno teh posegov najbolj bojijo.

 • Fluoriranje

  Fluoriranje

  Fluoriranje je preventivni postopek, ki preprečuje nastanek kariesa na zobeh. Sklenino zob premažemo s premazom, ki vsebuje fluor. Fluor se vgrajuje v sklenino zob, zato postane odpornejša na okvaro.

 • Poduk in nasveti o ustni higieni

  Poduk in nasveti o ustni higieni

  Svetujemo vam o zdravi prehrani, pravilnem umivanju zob in higieni ust. Pogovorimo se o razvadah, ki negativno vplivajo na stanje zobnih lokov. K vsakemu pacientu pristopimo individualno, razlagamo s pomočjo modela in intraoralne kamere. Z njo pacientu prikažemo njegov problem in mu ga lažje predstavimo.

 • Zalivanje fisur

  Zalivanje fisur je preventivni poseg, ko zalijemo jamice in žlebičke na zgornji površini zoba z belo snovjo. Tako preprečujemo zadrževanje hrane na zobeh in s tem tudi zmanjšamo možnost, da se zob okvari.