Oprema

DIAGNOdent pen®

DIAGNOdent pen Karies, ki ni viden s prostim očesom, je pogosto skrit v notranjosti zoba. Zob je navzven videti zdrav in ga s tradicionalno diagnostiko ni mogoče odkriti. S pomočjo naprave DIAGNOdent pen je mogoče te vrste kariesa odkriti. Naprava deluje na osnovi razlike fluoroscence med zdravim in bolnim delom zoba.

Intraoralna kamera

Interoralna kamera S pomočjo digitalne intraoralne kamere vam lahko na zobozdravniškem stolu posnamemo trenutno stanje in stanje po posegu. Sliko z zobozdravnikom pregledate na zaslonu in se pogovorite o nadaljnjih korakih. Naprava je ergonomsko oblikovana in s pomočjo ultrabele LED-svetlobe omogoča sliko, ki je zelo blizu naravnim barvam v ustih.

Digitalni rentgen

Digitalni rentgen Zob lahko slikate v ordinaciji, ne da bi se dvignili z zobozdravniškega stola. Integrirani rentgenski aparat za intraoralno slikanje zob z uporabo direktne digitalne tehnike slikanja zob omogoča slikanje zoba na stolu in takojšnjo sliko. Slika zoba se pokaže takoj po ekspoziciji in po računalniški obdelavi je takoj vidna na zaslonu zobozdravniškega stola in ekranu zobozdravnika. Poleg hitrega postopka je tudi izpostavljenost pacienta manjša kot pri klasičnih metodah slikanja.

Prophyflex 3

PROPHYflex peskanje zob Tehnika peskanja zob s pomočjo čistilnega prahu (Reinigungspulver) omogoča neskončno velik (dober) kontakt z onesnaženim zobom. Čistilni prah je prijetnega okusa, je kalcijev karbonat brez soli in ne pušča nikakršnega neprijetnega okusa po soli v ustih.