Tudi vi lahko pripomorete k skrajšanju čakalnih vrst!

20 avgust 2015

V naši ordinaciji se trudimo, da bi pacienti prišli kar se da hitro na vrsto, vendar zaradi velikega števila pacientov se občasno čakalne dobe podaljšajo bolj kot bi si mi kot tudi vi, pacienti, želeli. Mi se trudimo čim bolj optimizirati delovni čas, vendar lahko tudi pacienti pripomorete k temu, da se čakalne vrste vsaj malo skrajšajo! Kako?

1.       PRAVOČASNA ODPOVED TERMINA! Velikokrat se nam zgodi, da imamo za pacienta rezerviran termin, na katerega pa pacient ne pride in nas ne obvesti, da ne bo prišel. Kakšna škoda za kakšnega drugega pacienta, ki bi lahko prišel na neizkoriščen termin! Zato čim prej, ko ugotovite, da na svoj rezerviran termin ne boste uspeli priti, nas pokličite, pošljite email…in ga odpovejte, mi pa vam bomo takoj ponudili nov termin!

2.       TUDI ODPOVED V ZADNJIH URAH ŠTEJE! Če zbolite ali se vam zgodi nepričakovan dogodek, nam v ordinaciji veliko pomeni, da nam javite čim prej, da na vaš rezerviran termin ne morete priti, saj lahko tudi v eni uri ali dveh termin zapolnimo z nekom, ki ima takrat čas in ima po navadi akutno težavo.

3.       ČE PRAVOČASNO ODPOVESTE TERMIN BOSTE NEKOMU OMOGOČILI ZGODNJI TERMIN, ENAKO PA SE LAHKO ZGODI TUDI VAM IN BOSTE NEKOČ TUDI VI LAHKO DOBILI TERMIN HITRO, KER JE NEKDO PRAVOČASNO ODPOVEDAL SVOJ TERMIN!